+++ Krachttraining in de winter ? geef je snel op +++ NIEUW: jeugdlooptraining op zaterdag +++
Recent Nieuws
Combi licentie NTB - KNAU
Bericht van: TVB ledenadministratie, op 9 oktober 2017.
Triatleten kunnen vanaf 1 oktober zonder extra kosten via de NTB een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie aanvragen en zodoende deelnemen aan officiŽle loopwedstrijden (zowel op de baan als op de weg en in het veld), inclusief Nederlandse kampioenschappen. Omgekeerd kunnen wedstrijdatleten van de Atletiekunie zonder extra kosten voor een daglicentie deelnemen aan officiŽle wedstrijden (inclusief NKís) van de NTB tot en met de olympische afstand.

voor meer info zie TRIATHLONBOND.NL
Vervolg samenwerking TVB & Sportassistance
Bericht van: Marc Oonincx, op 4 oktober 2017.
Ook deze winter zoeken we weer de samenwerking op met Sportassistance Breda (SA) op het gebied van krachttraining, individuele begeleiding, advisering en sporttests.

TVB en Sportassistance werken sinds het najaar van 2015 samen bij het trainen en begeleiden van triathleten. De samenwerking sluit aan bij de verdere professionalisering van onze trainingsaanpak. Deze professionalisering sluit aan bij de wens van leden van de TVB zoals ook naar voren kwam tijdens de TVB toekomstsessie afgelopen voorjaar.

Net als vorig seizoen is er de mogelijkheid om vanaf begin november, gedurende een half jaar, onder professionele begeleiding in de accommodatie van Sportassistance te werken aan kracht en core stability. Daarnaast is er de mogelijkheid om individueel met Sportassistance het gesprek aan te gaan over persoonlijke begeleiding en advies.

Juist in de winterperiode is het goed eens wat anders te doen dan gewoon doortrainen op het duurvermogen: een goede basis leggen voor zowel starters als gevorderden om dit vervolgens te kunnen verzilveren in het volgende triathlon seizoen en, nog belangrijker: het voorkomen van blessures!
Daarnaast kan het zinvol zijn je, in aanloop naar het komende triathlonseizoen, te laten adviseren, testen en begeleiden door het team van professionals van Sportassistance.

Voor nadere info en aanmelding: zie de mail die hierover onlangs aan alle leden en trainers is verzonden.
Extra jeugdtraining van start
Bericht van: Jeugdcommissie/M. Oonincx, op 13 september 2017.
Afgelopen zaterdag vond de eerste looptraining voor de jeugd plaats op en rond het Cadettenkamp in Teteringen. Bij deze eerste keer waren er al 8 jeugdleden, een mooi begin!

De training is een goede aanvulling op de reeds bestaande jeugd zwemtraining en wordt verzorgd door TVB-er Sietse de Jong. De komende weken zal de training plaatsvinden nabij de parkeerplaats aan het Cadettenkamp, daarna is het de bedoeling om in de winter te gaan trainen vanaf het wielerparcours aan de Terheijdenseweg. De looptraining kan daar namelijk gecombineerd worden met fietsen. Zodra daarover meer bekend wordt zal dit worden gecommuniceerd.

Een andere ontwikkeling is dat de TVB Jeugdcommissie de TVB heeft aangemeld bij het Breda Actief project waarbij leerlingen van de Bredase basisscholen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met sport. Met een zwem- en loop/fietstraining voor de jeugd hopen we een aantal kinderen enthousiast te krijgen voor de triathlonsport.
Afsluiting triathlonseizoen
Bericht van: TVB activiteitencommissie , op 11 september 2017.
Het triathlonseizoen zit er, een enkele TVB deelname de komende weken na, bijna op.
Reden voor een feestje om met z'n allen het glas te heffen op alle sportieve uitspattingen van jullie als TVB-ers van de afgelopen maanden. Maar natuurlijk ook om uit te kijken naar een mooi herfst- en winterseizoen! De MTB en de cross-schoenen kunnen weer uit het vet....

Donderdag 5 oktober: direct na afloop van de zwemtraining in zwembad De Wisselaar.

Alle leden en trainers zijn van harte welkom!
Zwemtraingen na zomerreces
Bericht van: TVB Bestuur, op 25 augustus 2017.
Met ingang van dinsdag 29 augustus kan er weer binnen worden gezwommen.

Dit betekent dat er vanaf komende week weer de volgende trainingen worden verzorgd:

-dinsdagochtend in de Wisselaar
-dinsdagavond in de Wisselaar
-woensdagmiddag in het Van Sonsbeeck (alleen jeugd)
-donderdagavond in de Wisselaar

Naast het binnenzwemmen wordt er de komende weken (afhankelijk van weer en tijdstip ondergaande zon) ook nog op de dinsdagavond in de Galderse Meren een openwater training verzorgd.

Onze sponsoren
 
Home | De Vereniging | Contact | Trainingen | Jeugd | Kalender | Uitslagen | Fotoalbums
TVB Cup | Gastenboek | Onze sponsoren | Downloads | Links