+++ tijdens kerstvakantie is zwembad De Wissleaar gesloten +++ Krachttraining in de winter ? opgeven kan nog steeds +++
Recent Nieuws
Algemene ledenvergadering TVB
Bericht van: TVB Bestuur, op 2 november 2017.
De ALV 2017 van de TVB vindt plaats op vrijdag 24 november aanstaande.

Locatie: kantine Wielervereniging Breda, Terheijdenseweg in Breda. Inloop vanaf 19:00 uur.
na afloop van de ALV wordt er een korte toelichting verzorgd op de TVB (trainings)Jaarplanning.

De agenda is inmiddels aan de leden toegestuurd.
Looptraining op maandag
Bericht van: TVB Bestuur, op 30 oktober 2017.
Met ingang van maandag 6 november wordt er tijdens de maandagavond training weer een looptraining verzorgd. Dit komt in de plaats van de koppeltraining. De looptraining wordt in principe tot en met februari verzorgd. Daarna wordt, afhankelijk van het weer, bezien wanneer weer wordt gestart met de koppeltraining.

De winterlooptraining op maandag (19:00 uur, wielerparcours) wordt verzorgd door Toin van de Broeck en/of Jacco van Gils.

Samen met de looptraining op woensdag (19:00 uur, AV Sprint) een uitstekende basis om deze winter verder aan je looponderdeel te werken.
Combi licentie NTB - KNAU
Bericht van: TVB ledenadministratie, op 9 oktober 2017.
Triatleten kunnen vanaf 1 oktober zonder extra kosten via de NTB een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie aanvragen en zodoende deelnemen aan officiŽle loopwedstrijden (zowel op de baan als op de weg en in het veld), inclusief Nederlandse kampioenschappen. Omgekeerd kunnen wedstrijdatleten van de Atletiekunie zonder extra kosten voor een daglicentie deelnemen aan officiŽle wedstrijden (inclusief NKís) van de NTB tot en met de olympische afstand.

voor meer info zie TRIATHLONBOND.NL
Vervolg samenwerking TVB & Sportassistance
Bericht van: Marc Oonincx, op 4 oktober 2017.
Ook deze winter zoeken we weer de samenwerking op met Sportassistance Breda (SA) op het gebied van krachttraining, individuele begeleiding, advisering en sporttests.

TVB en Sportassistance werken sinds het najaar van 2015 samen bij het trainen en begeleiden van triathleten. De samenwerking sluit aan bij de verdere professionalisering van onze trainingsaanpak. Deze professionalisering sluit aan bij de wens van leden van de TVB zoals ook naar voren kwam tijdens de TVB toekomstsessie afgelopen voorjaar.

Net als vorig seizoen is er de mogelijkheid om vanaf begin november, gedurende een half jaar, onder professionele begeleiding in de accommodatie van Sportassistance te werken aan kracht en core stability. Daarnaast is er de mogelijkheid om individueel met Sportassistance het gesprek aan te gaan over persoonlijke begeleiding en advies.

Juist in de winterperiode is het goed eens wat anders te doen dan gewoon doortrainen op het duurvermogen: een goede basis leggen voor zowel starters als gevorderden om dit vervolgens te kunnen verzilveren in het volgende triathlon seizoen en, nog belangrijker: het voorkomen van blessures!
Daarnaast kan het zinvol zijn je, in aanloop naar het komende triathlonseizoen, te laten adviseren, testen en begeleiden door het team van professionals van Sportassistance.

Voor nadere info en aanmelding: zie de mail die hierover onlangs aan alle leden en trainers is verzonden.
Gewijzigde opzet woensdag-looptraining
Bericht van: M. Oonincx/T. van den Broeck, op 20 juni 2017.
Met ingang van 21 juni kent de TVB looptraining op woensdag een iets andere opzet. Doel van de gewijzigde opzet is de training voor meer TVB-ers toegankelijk te maken. De loopscholing en de kern van de training zal voortaan plaatsvinden vooraan in het Mastbos en zal veelal worden afgewerkt op vaste rondjes die in een training en aantal maal moeten worden gelopen. Iedereen kan zo dezelfde ronde lopen maar afhankelijk van eigen kunnen kan het aantal te lopen rondes door de trainer worden bepaald. Op deze manier is de training voor meer mensen en niveaus geschikt. Na afloop lopen we gezamenlijk uit en terug naar de vertreklocatie.

De training blijft echter wel een intervaltraining. Het is daarom aan te raden naast deze intervaltraining zelf te zorgen voor een goede basis duurloopconditie. Het is een pre als je op je gemak minimaal 45 minuten zonder problemen op een rustig tempo kunt hardlopen.

Verzamelen en vertrek: zoals gebruikelijk vanaf het bordes van AV Sprint (stipt 19:00 uur). Douchen na afloop is mogelijk.

Graag tot op de looptraining.
Onze sponsoren
 
Home | De Vereniging | Contact | Trainingen | Jeugd | Kalender | Uitslagen | Fotoalbums
TVB Cup | Gastenboek | Onze sponsoren | Downloads | Links